Dit schreef Muriel na haar coachingstraject.

« Ik heb ten eerste heel veel geleerd over mezelf. Als je geïrriteerd blijft over een opvoeding dan is het dat er bij jou dieper iets vastzit.

Ten tweede, dankzij Ellena die veel kennis heeft over de kinderen, kon ze me ook leren dat sommige gedragen op een bepaalde leeftijd heel normaal zijn. En hierdoor kon ik het dan veel gemakkelijker loslaten. »

👉Het gedrag van je kind uitleggen en spiegelen brengt bij heel wat ouders ‘aha’- momenten.

Ouders gaan hierdoor reflecteren over zichzelf. Ze gaan nadenken waarom bepaald gedrag bij hun kind hen zo triggert.

« Ik heb ingezien dat roepen op mijn zoon als hij iets deed dat niet mocht echt niet ging helpen bij hem. Hij heeft nood om te begrijpen waarom hij gestraft wordt. Een dialoog aangaan begint nu echt zijn vruchten te brengen. »

👉Straffen is zelfs nauwelijks nodig wanneer je kind begrijpt wat het verkeerd heeft gedaan. Ook hij/zij leert alle dagen bij. Aanhoudend gedrag moet onderzocht worden vanwaar dit komt. Enkel zo zal het ongewenste gedrag stoppen.

« Ik ben blij met het vertrouwen dat ik aan het opbouwen ben met mijn zoon. Ik heb ook heel veel zaken losgelaten, wat mij ook weer wat minder doet piekeren over zaken. »

👉Piekeren doe je wanneer je stress voelt of onder druk sta. Dit voelen kinderen enorm aan waardoor ze ongewenst gedrag kunnen stellen. Gewoon omdat jij, als ouder, anders reageert. Ook al doe je enorm je best om die stress niet te laten blijken.

« Ik heb getwijfeld om aan het traject te beginnen. De twijfels die ik had waren vooral: zal het lukken om te begrijpen wat er niet goedloopt. En dit werd echt wel helder tijdens het coachingstraject.

Tijdens heel het traject zijn er vragen waarop je moet antwoorden en die je doen nadenken en tijdens elke sessie wordt dit besproken en kan dieper ingegaan worden op sommige knelpunten.

Ik vond vooral dat je de juiste vragen stelde om vooruit te geraken en ik voelde wel onmiddellijk waar er iets vast was.

Ik vond het vooral ook heel prettig alle tips & tricks om de opvoeding met mijn zoon aan te passen. »

👉Daar gaat coaching inderdaad over. Ik stel je vragen die je helpen om de onderliggende oorzaak van waar jij tegenaan loopt, bloot te leggen. Belemmerende gedachten of eigen ervaringen uit de kindertijd van de ouders, maakt dat ouders zich niet goed voelen in hun rol van ouder. Dit blootleggen helpt om inzicht te krijgen wie jij wil zijn als ouder.

« Ik raad dit traject zeker aan. Ten eerste al, omdat ik denk dat alle mama’s met twijfels zitten en dat het leuk is om hierover te spreken met iemand die neutraal is. Met andere mama’s kan dit soms moeilijk zijn om over opvoeding te spreken want elk kind is zo verschillend en er wordt teveel vergeleken met elkaar.

Een coachingstraject leert je heel veel over jezelf en als je begrijpt waar dit vandaan komt dan kan je het beter plaatsen en er iets aan doen.

Waarom voor Ellena kiezen? Vooral omdat ze kinderen heel goed kent door haar verleden in de opvoeding. Ook omdat ze de nodige tijd neemt. Maar ik denk dat je vooral met een coach een klik moet hebben, en dit had ik onmiddellijk met Ellena »

👉Een klik met je coach is heel belangrijk. Jij moet je veilig voelen om alles te kunnen vertellen wat van je hart moet. Alleen zo kan je veranderen wat je wil veranderen. In vertrouwen zonder oordeel. Alleen jij en ik in gesprek met elkaar met als enig doel, jouw groei in het ouderschap.

Dit schreef Eline over de sessies:

"M’n zoon discussieert graag en veel, heel vermoeiend! Ik wil meer mijn grenzen kunnen bewaken, zonder de connectie te verliezen, ik ben niet autoritair, maar wil dat eigenlijk ook niet worden. Ik wil op een vlottere manier communiceren en hem in het algemeen beter begrijpen."

"Ellena is iemand die zonder oordeel naar je verhaal luistert. Ze helpt je om de zaken niet te minimaliseren.

Ze liet me inzien welke m’n grootste saboteurs waren. (ontwijker, rechter, slachtoffer)

Ze vertelde me dat de momenten dat ik boos ben op Louis de momenten zijn waar hij me een spiegel voorhoudt, dat ik dan moet zoeken naar de reden waarom ik zo boos ben en dat dat meer zegt over mij dan over hem. Ik ben vooral te weten gekomen dat ik meer mijn gevoel moet volgen, moet voelen waar ik blij van word, en waarvan helemaal niet. ;)"

"Ik heb op m’n werk een stap terug genomen na een moeilijke periode. Ik werk nu aan m’n zelfvertrouwen, zelfliefde en probeer meer dingen te doen waarvan ik blij wordt en energie van krijg. Ik doe nog steeds veel voor Louis, maar bewaak m’n grenzen."

 

"Dit was een eerste stap in de goede richting, ik heb nog veel werk, maar ik ben blij dat ik er eindelijk aan begonnen ben. Volgend weekend ga ik rolschaatsen met m’n team, in oktober naar een huisje in een bos met een vriendin, in december ga ik op vrouwenweekend, ik volg webinars en workshops, ik lees weer meer… vrijgekomen energie die goed besteed wordt. ;)"

 

 

 

CONTACT

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Ellena Crokaert.